Na Slovensku Subway prevádzkuje 11 franchisových reštaurácií. Chce ďalšie.
Pondelok
14.10.2013
Subway trhá rekordy. Udržuje si pozíciu najväčšieho franchisového konceptu. Prevádzkuje viac ako 40 000 reštaurácií.
 

Franchisový fastfoodový reťazec Subway tento rok prekročil ďalší medzník. Podarilo sa mu otvoriť reštauráciu s poradovým číslo 40 tisíc. Pobočka sa nachádza na čerpacej stanici AppleGreen v meste Ipswich v Anglicku. V Európe môžu zákazníci navštíviť už viac ako 4 tisíce reštaurácií. Franšízový koncept tento rok oslavuje už 48 rokov svojej existencie.

Subway môže smelo hovoriť o tom, že je najúspešnejším franchisovým konceptom na svete. Počas tohto roka otvoril viac ako 1760 franšízových jednotiek. Aktuálne pôsobí v 102 krajinách. „Úspech Subway je založený na jeho atraktivite, nižších nákladoch na otvorenie a najmä na flexibilite prevádzky,“ hovorí riaditeľ pre Veľkú Britániu a Severné Írsko Trevor Haynes. Sendviče Subway sa môžu predávať nielen v normálnych reštauráciách, ale tiež na miestach, ktoré sú umiestnené na netradičných miestach. Z tých je 4500 reštaurácií na čerpacích staniciach, z toho 600 v Európe.

Predovšetkým na strednú a východnú Európu sa tento rok Subway zameral. I pre Slovensko má veľké plány, aktuálne tu pôsobí 11 reštaurácií. Potenciál rastu vidí aj v ČR, a to v Prahe i menších mestách. Práve sú vo vývoji reštaurácie v Olomouci a Jihlave. Okrem týchto krajín je prudký rozvoj v Rumunsku či Rusku. Tento rok chce vstúpiť na trhu Ukrajiny a Kazachstanu. Minulý rok bolo v Európe otvorených 576 reštaurácií Subway.