Popis k obrázku: Vietnam je 38. ázijskou a 118. globálnou krajinou, kde McDonald’s pôsobí.
Sobota
19.10.2013
Franchisová sieť McDonald’s vstupuje do Vietnamu. V roku 2014 by sa mala otvoriť reštaurácia v Ho Chi Minovom meste.
 

Franchisový fastfoodový reťazec McDonald's rozširuje svoje pôsobenie do ďalšej krajiny. Tento krát prenikol do Vietnamu, kde zástupcovia spoločnosti podpisovali franchisovú licenciu s obchodníkom Henrym Nguyen. Prvá reštaurácia by sa mala otvoriť v Ho Chi Minovom meste na začiatku roka 2014. Vietnam sa stal 118. krajinou, kde McDonald's pôsobí.

Jednanie o vstupe do Vietnamu prebiehali rok. Podnikateľ Henry Nguyen tu už prevádzkuje sieť reštaurácií Good Day Hospitality. „Vietnam bol pre nás ďalšia voľba, kam rozšíriť našu prítomnosť v Ázií. Stal sa 38. ázijskou krajinou v ktorej McDonald's pôsobí. Veríme, že pán Nguyen je ideálny podnikateľ, ktorý pomôže vybudovať v tejto zemi dobré meno našej značky," hovorí prezident McDonald's Don Thompson.

Franchisovému reťazcu rýchleho občerstvenia sa aj napriek vysokej konkurencii na globálnom trhu darí udržovať rast. Za prvý polrok tohto roku dosiahol globálnych tržieb vo výške 13,7 miliardy dolárov a čistého zisku 2,6 miliardy dolárov. Avšak v porovnaní s minulým rokom sa tržby i zisk zvýšili len nepatrne. „Očakávame, že výsledky za celý rok by mali byť podobné ako v minulom roku," uzavrel Don Thompson.