Na Slovensku a v Česku pôsobí už 58 partnerských jazykových škôl DME.
Utorok
15.10.2013
Sieť partnerských škôl Direct Method English pomaly obsadzuje dôležité miesta v ČR a SR. Metódou sa vyučuje už v 58 mestách.
 

Ovládať anglický jazyk je v dnešnej dobe pomaly povinnosť. A túžba ľudí sa angličtinu naučiť prispela k rozvoju jazykových škôl. Jednu z nich ponúka firma Empire, ktorá prevádzkuje sieť škôl využívajúcich metódu DME (Direct Method English). Tú firma prevádzkuje na základe partnerskej spolupráce, kedy partneri sú nezávislé subjekty s vlastnou správou a spoločnosť im poskytuje metodickú a organizačnú podporu. Momentálne sa metódou DME vyučuje na 58 partnerských školách v ČR a SR.

Vlastné pobočky, ktoré plnia funkciu centrál, sa nachádzajú v Prahe, Brne a Košiciach. Ostatné školy sú partnerské. „Našim partnerským školám sa darí dobre a ich klienti sú s metódou DME spokojní. Viac ako 90 % partnerov sa rozhoduje s nami spolupracovať aj ďalej,“ hovorí manažérka za rozvoj škôl DME Zuzana Ležanská s tým, že spoločnosť postupne obsadzuje dôležité lokality.

V období letných prázdnin klesá dopyt po normálnych kurzoch, naopak stúpa záujem o intenzívne kurzy a školy majú možnosť ovplyvniť viac ľudí, ktorí počas roku nemajú čas navštevovať jazykovú školu. Jazykovky však musia bojovať i s konkurenciou, pretože trh je presýtený.


Populárne na fóre