Na Slovensku pôsobí 6 fitnes centier Contours. Spoločnosť Alfréd, ktorá ich prevádzkuje, by rada obsadila všetky krajské mestá.
Pondelok
14.10.2013
Franšízová sieť fitnes centier Contours si dala za cieľ obsadiť krajské mestá na Slovensku. V Česku ostáva obsadiť posledných 7 väčších miest.
 

Fitnes centrá, ktoré sú priamo prispôsobené potrebám žien, sa rovnako ako vo svete stali u nás veľmi obľúbené. Dôkazom je i franšízová sieť Contours, ktorú prevádzkuje spoločnosť Alfréd. Na Slovensku plánuje obsadiť všetky krajské mestá. „Tento rok sme otvorili dva kluby, v Banskej Bystrici a Žiline. Naším cieľom je tu pokryť všetky krajské mestá,“ doplňuje Ondřej Velc, jednateľ firmy Alfréd.

Slovensko sa môže tešiť už z 6 centier Contours. Z toho 3 sú umiestnené v Bratislave. Viac sa rozvíjajú u susedou v Česku, kde spoločnosť Alfréd za cieľ dala obsadiť také mestá, v ktorých žije menej ako 30 tisíc obyvateľov. Ak však franšízu predá, záleží na nájme. „Preferujeme záujemcov, ktorí vlastnia nehnuteľnosť, v ktorej by bolo vhodné centrum Contours prevádzkovať. Ak taký nie sú, potom franšízovú licenciu dáme tým, ktorí získajú v dobrej lokalite nízky nájom,“ dodáva Ondřej Velc, jednateľ firmy Alféd.

Mestá nad 30 tisíc obyvateľov majú takmer všetky 1 fitnes Contours, nie však všetky. Jedno miesto ostáva ešte v Brne a fitnes centrá Contours ešte chýbajú v Mladej Boleslavi, Třinci, Děčíně, Teplicích, Jablonici nad Nisou, Třebíči a Táboře. V poslednej dobe sa fitnes štúdiá Contours objavili v Kroměříži a Jirkově, kde žije menej ako 30 tisíc obyvateľov.

Koncept expres kruhového cvičenia pre ženy Contours vznikol v USA pred 13 rokmi. Cvičenie trvá len 30 minúť a kombinuje posilňovanie s aeróbnym cvičením. Pobočku je možné viesť priamo alebo prostredníctvom personálu ako investičnú príležitosť. Značka aktuálne pôsobí v 30 krajinách sveta, kde funguje viac ako 800 fitnes centier.


Populárne na fóre