Spoločnosť Bematech rozvíja svoj franchisový koncept Creative point v 5 mestách. Rada by otvorila ďalšie franchisové jednotky v Bratislave a Prahe.
Pondelok
07.10.2013
Franchisová sieť Bematech Creative point by rada otvorila predajne v Bratislave a Prahe
 

Nielen rolety a žalúzie sa nachádzajú v portfóliu spoločnosti Bematech, ktorá sa zaoberá výrobou dekoratívnej techniky od roku 1994. Na trhu sa rozvíjajú pomocou franchisového systému Creative point. Tento rok franchisant otvoril svoju ďalšiu predajňu v Zlíne a plánuje ďalšie. V súčasnej dobe sa zatiaľ rozvíjajú v 4 mestách: Praha, Plzeň, Brno a Zlín a v jednom slovenskom – Žilina.

Firma Bematech aktuálne nevedie jednanie so žiadnymi potenciálnymi franchisantmi, ale to neznamená, že rozvoj zastavila. Radi by otvorili ďalšie franchisové pobočky v Bratislave a Prahe. „Do ďalších štátov momentálne rozvoj neplánujeme,“ hovorí výkonný riaditeľ Bematech Petr Kříž. Dodáva, že spoločnosť kladie vysoké nároky na franchisanta, ktorý musí byť schopný vybudovať klientelu. Dôvodom je fakt, že značka tieniacej techniky Bematech Creative point je pre laikov mimo odbor neznáma, a preto je ťažšie ju do povedomia zákazníkov dostať.

Kríza zasiahla stavebný trh, ktorý sa z nej stále spamätáva. Konkurencia tak vytláča zlé firmy z trhu, čo ale vedie k tomu, že predávajú tovar za nižšiu cenu ako je obvyklé, aby sa na trhu udržali. Výsledkom je menší zisk a pomalý rozvoj trhu. Podľa Petra Kříže sa spoločnosť Bematech darí týmto praktikám odolávať.


Populárne na fóre